Zapraszamy na wyjątkowy wieczór przy wspólnym stole, podczas którego połączymy kuchnię #prostozpolski z niezwykłymi winami z Winnicy Bielawskiej. Nasz Szef Kuchni przygotuje autorskie, czterodaniowe menu, do którego dobrane zostaną starannie wyselekcjonowane butelki z tej dolnośląskiej winnicy.
Wspólnie z nami zasiądzie założyciel Winnicy Bielawskiej – Tomasz Pawlaczek – który specjalnie na tę okazję przywiezie swoje wina i opowiedzą o pasji, która stoi za każdą etykietą. Będzie to okazja, by posłuchać o tajnikach pracy na winnicy, ulubionych odmianach i aromatach oraz codzienności między krzewami.
W wieczór pełen smaków wprowadzi nas także Dawid Poterała – sommelier poznańskiej Concordii i prawdziwy ambasador polskiego wina. Podzieli się swoją wiedzą o rodzimej scenie winiarskiej, opowie o stylach, szczepach i potencjale polskich terroir.
O komfort i atmosferę zadba niezawodny zespół naszej restauracji. Przed nami wieczór pełen smaków, aromatów, historii i rozmów – w swobodnej atmosferze i przy wspólnym stole.
Serdecznie zapraszamy!
Przystawka I
Tatar siekany | maślane ziemniaki | trufla
Przystawka II
Śledź Matias | krokiet ziemniaczano kurkowy | zsiadłe mleko | sos tatarski | emulsja koperkowa
Danie Główne:
Mostek wołowy | smażone ogórki małosolne | kurki | emulsja z suszonych pomidorów
Deser:
Karmelizowany tost | krem fistaszkowy | maliny
+ niespodzianki od Szefa Kuchni
____________________________
DATA: 29 sierpnia (piątek)
GODZINA: 20:00
CENA: 320 PLN
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!
REZERWACJE: https://emenago.com/i/concordiatastewroclaw/event/112980