Prosto z Polski. Poznaj naszych lokalnych dostawców, których wybraliśmy podczas kulinarnej podróży. Pieczołowicie wyselekcjonowane przez szefa kuchni Adama Adamczaka gospodarstwa z wieloletnią tradycją dostarczają do Concordia Taste najwyższej jakości składniki – ryby, warzywa, sery.
To miejsce – jak sama nazwa wskazuje – otoczone jeziorami, gdzie stoi gospodarstwo rybackie. Prawie codziennie wyławiane są świeże ryby i to właśnie dlatego zdecydowaliśmy się pozyskiwać od Jeziorowni węgorza oraz sandacza. To te ryby znajdziesz w naszym menu a’la carte oraz ich sezonową odsłonę zaproponowaną przez szefa kuchni.
Podczas podróży po Polsce odkryliśmy rodzinne gospodarstwo, prowadzone przez Państwa Kąckich. To stąd pozyskujemy szparagi oraz warzywa do sezonowych dań – z miejsca z ponad 100-letnią tradycją w uprawie. Warzywa pochodzące z tego gospodarstwa posiadają certyfikat GlobalGAP, dzięki temu serwujemy to, co najlepsze z Polski.
Ze stawu prosto na stół – to hasło Zielenicy, wielkopolskiego gospodarstwa rybackiego, które do Concordia Taste dostarcza pstrąga. Przekonało nas! A co jeszcze? To, że pstrąg wędzony na gorąco został uhonorowany tytułem Doceń Polskie. Pełną smaku i rozpływającą się w ustach rybę z Zielenicy znajdziesz w naszym menu a’la carte.
Prawdziwy smak i poszanowanie tradycji, bliskość producenta mleka, który z najwyższą starannością dba o swoją hodowlę – wszystko to sprawia, że sery z tego miejsca to prawdziwa rozkosz dla kubków smakowych. “Siwy Kazik”, Ser typu holenderskiego czy Ser Swojski, tradycyjny – te produkty możesz skosztować, wybierając selekcję serów z naszego menu.
“Kozia rura”, “Knopek” czy “Kozia babka”. Brzmi osobliwie? Dla nas – bardzo swojsko! To rodzime sery z serowni “Kaszubska Koza”, która do Concordia Taste dostarcza sery kozie z mleka od własnych kóz. Każdy z serów został przetestowany przez Adama Adamczaka, dzięki czemu ich smak doskonale uzupełnia dania z menu.
To wielkopolski producent autorskich i organicznych roślin jadalnych. W Concordia Taste dobrze wiemy, że “jemy również oczami” – dlatego przykładamy ogromną wagę, by talerze gości były dopracowane do perfekcji. Ułatwiają nam to zadanie kwiaty, które pozyskujemy od Moni Ekoflora. Rośliny nie tylko pięknie wyglądają, ale mamy pewność, że w ich uprawie nie stosowano sztucznych nawozów i środków chemicznych.
Jak wiadomo, Wielkopolska pyrą stoi. Dlatego u nas ziemniak musi być tylko ten najlepszy! Dlatego Adam Adamczak wybrał właśnie Hodowlę Zamarte, której ziemniaki – dzięki wytrwałej pracy i pasji – plasują się w krajowej i europejskiej czołówce. W Zamartem korzystamy z kilku wyselekcjonowanych odmian ziemniaka, dzięki czemu w naszych daniach nawet pyra z gzikiem to mistrzostwo!
SZUKASZ PRACY? Dołącz do nas!
Zostaw kontakt, otrzymuj informacje o bieżących wydarzeniach, zdobywaj upominki od Concordia Taste.
SZUKASZ PRACY?
Dołącz do nas!