Lato w pełni, a my wracamy z kolejną odsłoną cyklu talerzyki & wino – sezonowego formatu Concordia Taste, w którym to pora roku, smak i pomysł grają pierwsze skrzypce.
Tym razem oddajemy głos kurce – leśnej królowej lipca. Będzie lokalnie, sezonowo i z wyobraźnią. Przez trzy dni, od 18 do 20 lipca, serwujemy talerzyki z kurką w roli głównej – raz klasycznie, raz zupełnie nieoczywiście.
Do tego selekcja win z Winnicy Bielawskiej, które świetnie odnajdują się w towarzystwie kurkowych aromatów, masełka i lekkiego dymu z patelni.
Wpadnijcie z przyjaciółmi – zamówcie po jednym daniu, albo od razu kilka. Spróbujcie, podzielcie się, wypijcie coś pysznego. Na luzie, bez zadęcia. Po prostu – smakujcie lato.
MENU
Tatar z piklowanymi kurkami | krem kurkowy | chrupkie kapary | koperek | pieczywo
Smażone pierożki | twaróg ze Ślubowa z kurkami | emulsja z czosnku niedźwiedziego | krem z wędzonego żółtka | smażone kurki
Fuczki | kurki | wędzony bundz ze Ślubowa | domowa kwaśna śmietana
Mostek wołowy | fasolka szparagowa z kurkami | pomidory koktajlowe | emulsja z estragonu
Startujemy: piątek – 18 lipca, od 16:00
Kończymy: niedziela – 20 lipca, do 20:00