WEEKEND Z GĘSINĄ W CONCORDIA TASTE 8 – 11.11
Nasze menu to tradycja, która nie przemija. To smaki, które budzą wspomnienia i tworzą nowe.
Każde danie to ukłon w stronę dawnych receptur z naszym autorskim spojrzeniem – pełnym szacunku, lekkości i miłości do polskich produktów.
Menu z gęsiną to nasza opowieść o jesieni – nostalgiczna, prawdziwa i pełna smaku. Przyjemności!
Zupa:
Bulion drobiowy z gęsi z kołdunami i oliwą lubczykową – 39 zł
Polewka z borowików z pyzami ziemniaczanymi i olejem z liścia laurowego – 38 zł
Przystawki:
Pyra z gzikiem z twarogiem z Golęczewa, babką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i rzodkiewką – 55 zł
Gęś w cieście chlebowym, patisony marynowane, kwaśna śmietana, sos żurawinowy – 48 zł
Kaszanka z gęsi w sosie pieprzowym, marynowana gruszka – 46 zł
Gotowana troć fiordowa z sosem beurre blanc z kwiatów czarnego bzu – 60 zł
Główne:
Pierogi z gęsiną, marynowane czereśnie, modra kapusta, sos kukułkowy – 79 zł
Udko z gęsi, z gruszką ulęgałką, knedlami i sosem z kukułką – 130 zł
Kluski z twarogu z Golęczewa w sosie borowikowym, marynowane jeżyny, sos stare złoto – 68 zł
Sandacz z Jeziorowni z kopytkami i potrawką z borowików – 115 zł
Deser:
Szarlotka z słodką śmietaną, cynamonem i lodami z kwaśnej śmietany – 39 zł
Rolada Świętomarcińska z białym makiem, słodką śmietaną i lodami migdałowymi – 39 zł
Do kupienia jest również cała pieczona gęś – zamówienie możesz złożyć
TUTAJ.