Festiwal Wina POZnaj 2025 – święto polskiego winiarstwa w Concordia Taste
📍 Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3/1, Poznań
📆 31 maja – 1 czerwca 2025
Kolacja otwierająca Festiwal Wina POZnaj
Co czeka na Ciebie podczas Festiwalu Wina POZnaj?
📅 31 maja (sobota) – Kolacja Degustacyjna
Wyjątkowy wieczór otwierający festiwal, podczas którego spotkają się pasjonaci smaku, dobrego designu i polskiego wina. Szykujemy prawdziwą ucztę z udziałem topowych szefów kuchni i wyjątkowych win z rodzimych winnic.
- Degustacyjna kolacja z pairingiem win
- Starannie skomponowane dania inspirowane kuchnią polską
- Unikalne doświadczenie kulinarne
Pierwszym Szefem Kuchni, który przygotuje kolację degustacyjną, będzie Dawid Łagowski. Pozostałych Szefów Kuchni oraz menu ogłosimy niebawem.
Kup bilet na kolację📅 1 czerwca (niedziela) – Dzień Targowy
Rodzinne święto wina i rzemiosła w plenerowej, letniej atmosferze – idealna okazja, by poznać smaki z całej Polski i wziąć udział w inspirujących spotkaniach.
- Degustacje win z najlepszych polskich winnic
- Prezentacje i rozmowy ze sceny merytorycznej
- Foodcourt z regionalną kuchnią
- Stoiska z winami, rzemiosłem, literaturą kulinarną
- Strefa chilloutu, muzyka na żywo
- Warsztaty, animacje i atrakcje dla dzieci
W trakcie Dnia Targowego swoje wina zaprezentują:
- Winnica Katarzyna
- Winnica Zielona
- Winnica Zodiak
- Winnica Kojder
- Winnica Silesian
- Winnica Smolis
- Winnica Aris
- Winnica Nadodrzańskie Wzgórza
- Winnica Miłosz
- Dom Charbielin
- Winnica Wieliczka
- Piwnice Antoniego
- Winnica Braci Czart
- Białe Skały
W cenie biletu:
- Kieliszek degustacyjny
- 3 vouchery na wino
- Festiwalowy pin
- Gadżety i niespodzianki od partnerów
- Wejście na Targi Rozmaitości
- Wstęp na afterparty w restauracji
🕒 Szybkie Degustacje – 1 czerwca
Ekskluzywne, kameralne spotkania z winem i kuchnią w roli głównej – 45 minut z jednym tematem, winem i kulinariami.
- 5 różnych sesji degustacyjnych
- Każda prowadzona przez innego Szefa Kuchni i Winiarza
- 3 dania (fingerfood) + 3 dopasowane wina
Pierwszymi Szefami Kuchni prowadzącymi Szybkie Degustacje będą: Ernest Jagodziński oraz Dawid Łagowski. Pozostałych prowadzących oraz tematykę szybkich degustacji ogłosimy niebawem.
Godziny: 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00
Liczba miejsc: 30 osób na sesję
Cena: 150 zł
🎫 Podsumowanie – Linki do biletów
Kupując bilet potwierdzasz zapoznanie się z Regulaminem Festiwalu i go akceptujesz.