PROSTO Z POLSKI

Polska kuchnia, lokalni dostawcy, rodzima kultura winiarska.

Czerpiemy garściami z polskiej sztuki i tradycji kulinarnej, by odkrywać przed gośćmi nieoczywiste smaki z rodzimych pól, sadów i lasów. Podążamy za naturą, nasycamy się obfitością plonów i zbiorów, korzystamy z darów czterech pór roku. Udajemy się w fascynującą podróż po regionalnych kuchniach królujących na stołach między Bałtykiem a Karpatami. Dzielimy się pasją do polskiego wina i wspieramy rozwijającą się na naszych ziemiach kulturę winiarską. Zapraszamy do Concordia Taste.

KUCHNIA

Nasze menu a’la carte to kwintesencja polskiej kuchni w nieszablonowym, sezonowym wydaniu. Karta dań zmienia się wraz z porami roku i jest odbiciem kulinarnych podróży i zainteresowań szefa kuchni, Adama Adamczaka, który cyklicznie przemierza Polskę w poszukiwaniu nowych smaków ukrytych w naturze i domowej, regionalnej kuchni, aby następnie poddać je autorskiej interpretacji.

Produkty w naszej kuchni pochodzą od polskich dostawców, których poznaliśmy podczas kulinarnej podróży po Polsce. Odwiedzając lokalne gospodarstwa, tocząc setki inspirujących rozmów o uprawach, tradycyjnych recepturach i rzemieślniczych metodach produkcji, smakując regionalne przysmaki, owoce prosto z sadu i warzywa z grządki, tworzyliśmy listę osób, z którymi współpracujemy do dziś.

WINO

Na naszych oczach tworzy się historia polskiego wina i rodzima kultura winiarska, która jeszcze 10 lat temu opierała się jedynie na 21 winnicach, by dziś skupiać ich ponad 500.

Podzielając pasję do wysokiej jakości trunków z polskich winorośli, stworzyliśmy kartę, w której nasi goście znajdą największą na świecie selekcję rodzimych win. Nasz doświadczony sommelier, Jacek Kulza, pomoże dobrać idealne wino do wybranych dań, a cykliczne degustacje w ramach wydarzeń Taste the Wine pozwolą bliżej poznać portfolia cenionych, polskich winnic.

Koneserzy mocniejszego alkoholu w naszej karcie znajdą również wyborne polskie okowity, destylaty, miody pitne, nalewki, whisky, gin itp.

NASZE OSIĄGNIĘCIA

Zostaliśmy dostrzeżeni przez The Guardian, który umieścił naszą restaurację w swoich rekomendacjach 35 najlepszych restauracji w Europie. Spośród 70 restauracji z Poznania wyróżnionych przez Gault&Millau, Concordia Taste otrzymała aż 2 czapki, czyli drugie najwyższe wyróżnienie. Według rekomendacji Travelers Choice od Tripadvisor jesteśmy w 10% najlepszych restauracji na świecie. Ewa Voelkel-Krokowicz i Concordia Taste, znalazła się również wśród 100 najlepszych restauratorów 2022 według magazynu Forbes.

Jesteśmy wyróżniani pośród najleszych polskich retsauracji podczas cyklicznych branżowych konferencji Made For Restaurant – For Solution. TOP 3 POLSKICH RESTAURATORÓW W KATEGORII  Kreatora Roku MADE FOR Restaurant CREATORS

LUDZIE CONCORDIA TASTE

EWA VOELKEL KROKOWICZ

Właścicielka i CEO Concordia Design

ADAM ADAMCZAK

SZEF KUCHNI

JACEK KULZA

HEAD SOMMELIER

TOMASZ TARKOWSKI

F&B DIRECTOR

SŁAWOMIR KACZALSKI

RESTAURANT MANAGER

JAREK PATERKA

SOUS CHEF

OLESIA ZAMAKH

BANQUET SOUS CHEF

Sebastian Bober 

Floor Manager

Ula Rygowska

HR/Office manager

DAWID POTERAŁA

SOMMELIER

JĘDRZEJ MOŁODECKI

Z-CA MANAGERA RESTAURACJI

ANNA PAPIEŻ-ŚRONKOWSKA

PR & MARKETING MANAGER

PATRYK DOLATOWSKI

Banquet Sous Chef

DAWID WYSOCKI

Banquet Chef

KULINARNY DREAM TEAM

Wierzymy, że miejsce tworzą ludzie, a gotowanie to praca zespołowa. Dlatego nasz team tworzy dobrze dobrana grupa doświadczonych praktyków i pasjonatów. Stawiamy na rozwój, ciągle szkolimy i rozwijamy umiejętności zespołu. Chcesz do nas dołączyć?

ANNA HRYSZKIEWICZ 

Manager Bankietów w Concordia Taste

JULIA BĘDZIEWSKA

z-ca managera bankietów

Wybierz lokalizację: