Polska kuchnia, lokalni dostawcy, rodzima kultura winiarska.
Czerpiemy garściami z polskiej sztuki i tradycji kulinarnej, by odkrywać przed gośćmi nieoczywiste smaki z rodzimych pól, sadów i lasów. Podążamy za naturą, nasycamy się obfitością plonów i zbiorów, korzystamy z darów czterech pór roku. Udajemy się w fascynującą podróż po regionalnych kuchniach królujących na stołach między Bałtykiem a Karpatami. Dzielimy się pasją do polskiego wina i wspieramy rozwijającą się na naszych ziemiach kulturę winiarską. Zapraszamy do Concordia Taste.
Nasze menu a’la carte to kwintesencja polskiej kuchni w nieszablonowym, sezonowym wydaniu. Karta dań zmienia się wraz z porami roku i jest odbiciem kulinarnych podróży i zainteresowań szefa kuchni, Adama Adamczaka, który cyklicznie przemierza Polskę w poszukiwaniu nowych smaków ukrytych w naturze i domowej, regionalnej kuchni, aby następnie poddać je autorskiej interpretacji.
Produkty w naszej kuchni pochodzą od polskich dostawców, których poznaliśmy podczas kulinarnej podróży po Polsce. Odwiedzając lokalne gospodarstwa, tocząc setki inspirujących rozmów o uprawach, tradycyjnych recepturach i rzemieślniczych metodach produkcji, smakując regionalne przysmaki, owoce prosto z sadu i warzywa z grządki, tworzyliśmy listę osób, z którymi współpracujemy do dziś.
Na naszych oczach tworzy się historia polskiego wina i rodzima kultura winiarska, która jeszcze 10 lat temu opierała się jedynie na 21 winnicach, by dziś skupiać ich ponad 500.
Podzielając pasję do wysokiej jakości trunków z polskich winorośli, stworzyliśmy kartę, w której nasi goście znajdą największą na świecie selekcję rodzimych win. Nasz doświadczony sommelier, Jacek Kulza, pomoże dobrać idealne wino do wybranych dań, a cykliczne degustacje w ramach wydarzeń Taste the Wine pozwolą bliżej poznać portfolia cenionych, polskich winnic.
Koneserzy mocniejszego alkoholu w naszej karcie znajdą również wyborne polskie okowity, destylaty, miody pitne, nalewki, whisky, gin itp.
Zostaliśmy dostrzeżeni przez The Guardian, który umieścił naszą restaurację w swoich rekomendacjach 35 najlepszych restauracji w Europie. Spośród 70 restauracji z Poznania wyróżnionych przez Gault&Millau, Concordia Taste otrzymała aż 2 czapki, czyli drugie najwyższe wyróżnienie. Według rekomendacji Travelers Choice od Tripadvisor jesteśmy w 10% najlepszych restauracji na świecie. Ewa Voelkel-Krokowicz i Concordia Taste, znalazła się również wśród 100 najlepszych restauratorów 2022 według magazynu Forbes.
Jesteśmy wyróżniani pośród najleszych polskich retsauracji podczas cyklicznych branżowych konferencji Made For Restaurant – For Solution. TOP 3 POLSKICH RESTAURATORÓW W KATEGORII Kreatora Roku MADE FOR Restaurant CREATORS
Wierzymy, że miejsce tworzą ludzie, a gotowanie to praca zespołowa. Dlatego nasz team tworzy dobrze dobrana grupa doświadczonych praktyków i pasjonatów. Stawiamy na rozwój, ciągle szkolimy i rozwijamy umiejętności zespołu. Chcesz do nas dołączyć?
Zostaw kontakt, otrzymuj informacje o bieżących wydarzeniach, zdobywaj upominki od Concordia Taste.
SZUKASZ PRACY? Dołącz do nas!
Zostaw kontakt, otrzymuj informacje o bieżących wydarzeniach, zdobywaj upominki od Concordia Taste.
SZUKASZ PRACY?
Dołącz do nas!