LOKALNI DOSTAWCY

Prosto z Polski. Poznaj naszych lokalnych dostawców, których wybraliśmy podczas kulinarnej podróży. Pieczołowicie wyselekcjonowane przez szefa kuchni Adama Adamczaka gospodarstwa z wieloletnią tradycją dostarczają do Concordia Taste najwyższej jakości składniki – ryby, warzywa, sery.

JEZIOROWNIA

To miejsce – jak sama nazwa wskazuje – otoczone jeziorami, gdzie stoi gospodarstwo rybackie. Prawie codziennie wyławiane są świeże ryby i to właśnie dlatego zdecydowaliśmy się pozyskiwać od Jeziorowni węgorza oraz sandacza. To te ryby znajdziesz w naszym menu a’la carte oraz ich sezonową odsłonę zaproponowaną przez szefa kuchni.

SZPARAGI Z WIELKOPOLSKI

Podczas podróży po Polsce odkryliśmy rodzinne gospodarstwo, prowadzone przez Państwa Kąckich. To stąd pozyskujemy szparagi oraz warzywa do sezonowych dań – z miejsca z ponad 100-letnią tradycją w uprawie. Warzywa pochodzące z tego gospodarstwa posiadają certyfikat GlobalGAP, dzięki temu serwujemy to, co najlepsze z Polski.

ZIELENICA

Ze stawu prosto na stół – to hasło Zielenicy, wielkopolskiego gospodarstwa rybackiego, które do Concordia Taste dostarcza pstrąga. Przekonało nas! A co jeszcze? To, że pstrąg wędzony na gorąco został uhonorowany tytułem Doceń Polskie. Pełną smaku i rozpływającą się w ustach rybę z Zielenicy znajdziesz w naszym menu a’la carte.

SEROWNIA GOLĘCZEWO

Prawdziwy smak i poszanowanie tradycji, bliskość producenta mleka, który z najwyższą starannością dba o swoją hodowlę – wszystko to sprawia, że sery z tego miejsca to prawdziwa rozkosz dla kubków smakowych. “Siwy Kazik”, Ser typu holenderskiego czy Ser Swojski, tradycyjny – te produkty możesz skosztować, wybierając selekcję serów z naszego menu.

GOSPODARSTWO KASZUBSKA KOZA

“Kozia rura”, “Knopek” czy “Kozia babka”. Brzmi osobliwie? Dla nas – bardzo swojsko! To rodzime sery z serowni “Kaszubska Koza”, która do Concordia Taste dostarcza sery kozie z mleka od własnych kóz. Każdy z serów został przetestowany przez Adama Adamczaka, dzięki czemu ich smak doskonale uzupełnia dania z menu.

MONI EKOFLORA

To wielkopolski producent autorskich i organicznych roślin jadalnych. W Concordia Taste dobrze wiemy, że “jemy również oczami” – dlatego przykładamy ogromną wagę, by talerze gości były dopracowane do perfekcji. Ułatwiają nam to zadanie kwiaty, które pozyskujemy od Moni Ekoflora. Rośliny nie tylko pięknie wyglądają, ale mamy pewność, że w ich uprawie nie stosowano sztucznych nawozów i środków chemicznych.

HODOWLA ZAMARTE

Jak wiadomo, Wielkopolska pyrą stoi. Dlatego u nas ziemniak musi być tylko ten najlepszy! Dlatego Adam Adamczak wybrał właśnie Hodowlę Zamarte, której ziemniaki – dzięki wytrwałej pracy i pasji – plasują się w krajowej i europejskiej czołówce. W Zamartem korzystamy z kilku wyselekcjonowanych odmian ziemniaka, dzięki czemu w naszych daniach nawet pyra z gzikiem to mistrzostwo!

ANTONIUS CAVIAR

Antonius Caviar to symbol tradycji i nowoczesności, gdzie z pasji Antoniego Łakomiaka narodziła się marka kawioru, czerpiąca z własnych hodowli jesiotrów. Zaangażowanie w rzemiosło i szacunek do natury pozwalają oferować kawior najwyższej jakości, będący połączeniem dziedzictwa i innowacji. Dzięki współpracy z ekspertami z różnych dziedzin, każdy szczegół jest dopracowany, by kawior był nie tylko wyjątkowy w smaku, ale i zrównoważony. Zapraszamy do odkrycia tej wyjątkowej historii przez degustację kawioru, który jest esencją pasji i tradycji producenta.

Wybierz lokalizację: