MENU Degustacyjne

Wgryź się w kulinarną filozofię naszego szefa kuchni, Adama Adamczaka i sięgnij po menu degustacyjne, które odzwierciedla jego bezkompromisowe podejście do jakości produktu i pokazuje niezwykły kunszt w łączeniu smaków polskich regionów. Czekają na ciebie 4 dania: przystawka, zupa, danie główne oraz deser, które zostały sparowane z kieliszkami wyselekcjonowanego przez sommeliera, Jacka Kulzę, wina z polskich winnic.

*Jeżeli chcesz skorzystać z menu degustacyjnego, poinformuj nas o tym przy dokonaniu rezerwacji stolika.

Menu serwujemy w godzinach 17:00-20:00.

Nie zrobiłaś_eś rezerwacji wcześniej? Zapytaj obsługę, co możemy przygotować dla Ciebie w tym momencie. 

Tradycyjne dania w nowoczesnej i nietuzinkowej odsłonie. Zapach i smak rodzimego domu. Natura i to, czym obdarowuje nas o każdej porze roku. A to wszystko… prosto, z Polski.

Adam Adamczak, Szef Kuchni Concordia Taste.

n.1 270 ZŁ

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Pyra z gzikiem | twaróg z Krajkowa | babka ziemniaczana V
ZUPA: Krem z białych szparagów | szyjki rakowe | słodka śmietana | salsa z zielonymi szparagami | chałka z makiem V
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE: Pieczona kalarepa | kasza gryczana | brokuł | majonez cytrynowy | szalotka V
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF

n.2 290 zł

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń | półgęsek
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Befsztyk tatarski z pomidorami | polędwica wołowa | majonez pomidorowy | kwaśna śmietana | pomidor | wafle
ZUPA: Rosół rumiany z perliczki | pierogi z perliczką | lubczyk | rumianek | szparagi | groszek cukrowy
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE: Perliczka z pistacjami | morele | smardze | szparagi | groszek cukrowy | jus z moreli
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF

n.3 350 zł

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń | półgęsek
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Befsztyk tatarski z pomidorami | polędwica wołowa | majonez pomidorowy | kwaśna śmietana | pomidor | wafle
ZUPA: Rosół rumiany z perliczki | pierogi z perliczką | lubczyk | rumianek | szparagi | groszek cukrowy
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE I: Sandacz | białe szparagi | młode ziemniaki | groszek cukrowy | sos versus z białymi winogronami
DANIE GŁÓWNE 2: Polski Surf and Turf | stek z polędwicy wołowej | foie gras | sos z raków | beszamel ze szparagów i brokułów | szczypiorek
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF

Wybierz lokalizację: