MENU Degustacyjne

Wgryź się w kulinarną filozofię naszego szefa kuchni, Adama Adamczaka i sięgnij po menu degustacyjne, które odzwierciedla jego bezkompromisowe podejście do jakości produktu i pokazuje niezwykły kunszt w łączeniu smaków polskich regionów. Czekają na ciebie 3 zestawy degustacyjne, które zostały sparowane z kieliszkami wyselekcjonowanego przez sommeliera, Jacka Kulzę, wina z polskich winnic.

*Jeżeli chcesz skorzystać z menu degustacyjnego, poinformuj nas o tym przy dokonaniu rezerwacji stolika.

Menu serwujemy w godzinach 17:00-20:00.

Nie zrobiłaś_eś rezerwacji wcześniej? Zapytaj obsługę, co możemy przygotować dla Ciebie w tym momencie.

ZRÓB REZERWACJĘ

Tradycyjne dania w nowoczesnej i nietuzinkowej odsłonie. Zapach i smak rodzimego domu. Natura i to, czym obdarowuje nas o każdej porze roku. A to wszystko… prosto, z Polski.

Adam Adamczak, Szef Kuchni Concordia Taste.

N.1 400 ZŁ

AMUSE BOUCHE: Gęsia wątróbka z orzechem i czekoladą
AMUSE BOUCHE: Kozia rura z czarnym bzem i różą
AMUSE BOUCHE: Beza z cytryną i pstrągiem
PRZYSTAWKA 1: Befsztyk tatarski z borowikami, waflem ziemniaczanym i polską truflą
PRZYSTAWKA 2: Pierogi z kaszanką z pistacjami i papierówkami (opcjonalnie z polską truflą)
PRZYSTAWKA 3: Sandacz z Jeziorowni z kopytkami i potrawką z borowików
DANIE GŁÓWNE 1: Sandacz z Jeziorowni z kopytkami i potrawką z borowików
INTERMEZZO

N.2 300 ZŁ (VEGE)

AMUSE BOUCHE: Pasztet z borowików z dereniem i ziemniakiem
AMUSE BOUCHE: Kozia rura z czarnym bzem i różą
AMUSE BOUCHE: Papierówki z gorzką czekoladą
PRZYSTAWKA: Pyra z gzikiem, twarogiem z Gołęczewa, babką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i rzodkiewką
ZUPA: Polewka z borowików na zsiadłym mleku, kwaśna śmietana, pyzy ziemniaczane i olej z liścia laurowego
INTERMEZZO
DANIE GŁÓWNE: Kluski z twarogu z Gołęczewa z warzywami, maślanym sosem cytrynowym, serem Polskie Złoto
DESER: Szarlotka ze słodką śmietaną, cynamonem i lodami z kwaśnej śmietany

N.3 300 ZŁ

AMUSE BOUCHE: Gęsia wątróbka z orzechem i czekoladą
AMUSE BOUCHE: Kozia rura z czarnym bzem i różą
AMUSE BOUCHE: Beza z cytryną i pstrągiem
PRZYSTAWKA: Pyra z gzikiem, twarogiem z Gołęczewa, babką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i rzodkiewką
PRZYSTAWKA 2: Pierogi z kaszanką z pistacjami i papierówkami (opcjonalnie z polską truflą)
DANIE GŁÓWNE: Pierś z kaczki z gruszką uległą, knedlami i sosem z kukułki
DESER: Szarlotka ze słodką śmietaną, cynamonem i lodami z kwaśnej śmietany

pairing win

Do Menu N.1: Najbardziej wyjątkowa Polska – 300 zł || Polska, Europa i Nowy Świat w najlepszym wydaniu – 370 zł
Do Menu N.2: Najbardziej wyjątkowa Polska – 240 zł || Polska, Europa i Nowy Świat w najlepszym wydaniu – 300 zł
Do Menu N.3: Najbardziej wyjątkowa Polska – 240 zł || Polska, Europa i Nowy Świat w najlepszym wydaniu – 280 zł