MENU Degustacyjne

Wgryź się w kulinarną filozofię naszego szefa kuchni, Adama Adamczaka i sięgnij po menu degustacyjne, które odzwierciedla jego bezkompromisowe podejście do jakości produktu i pokazuje niezwykły kunszt w łączeniu smaków polskich regionów. Czekają na ciebie 3 zestawy degustacyjne, które zostały sparowane z kieliszkami wyselekcjonowanego przez sommeliera, Jacka Kulzę, wina z polskich winnic.

*Jeżeli chcesz skorzystać z menu degustacyjnego, poinformuj nas o tym przy dokonaniu rezerwacji stolika.

Menu serwujemy w godzinach 17:00-20:00.

Nie zrobiłaś_eś rezerwacji wcześniej? Zapytaj obsługę, co możemy przygotować dla Ciebie w tym momencie.

ZRÓB REZERWACJĘ

Tradycyjne dania w nowoczesnej i nietuzinkowej odsłonie. Zapach i smak rodzimego domu. Natura i to, czym obdarowuje nas o każdej porze roku. A to wszystko… prosto, z Polski.

Adam Adamczak, Szef Kuchni Concordia Taste.

n.1 270 ZŁ

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Pyra z gzikiem | twaróg z Krajkowa | babka ziemniaczana V
ZUPA: Polewka grzybowa | maślanka | grzyby sezonowe
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE: Pieczona kalarepa | kasza gryczana | brokuł | majonez cytrynowy | szalotka V
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF
PETIT FOURS

n.2 290 zł

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń | półgęsek
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Befsztyk tatarski | borowiki | kwaśna śmietana | ciastko grzybowe
ZUPA: Polewka grzybowa | maślanka | grzyby sezonowe
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE: Pierś z kaczki | papierówki | pyzy | sos z kukułkami
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF
PETIT FOURS

n.3 350 zł

AMUSE BOUCHE: Pączek z wielkopolskim smażonym serem | dereń | półgęsek
AMUSE BOUCHE: Tatar z pomidorów | wafle
PRZYSTAWKA: Befsztyk tatarski | borowiki | kwaśna śmietana | ciastko grzybowe
ZUPA: Polewka grzybowa | maślanka | grzyby sezonowe
INTERMEZZO: Mirabelka | akacja
DANIE GŁÓWNE I: Jesiotr puree z bobu z bekonem i miętą | mizeria z kalarepy | sos z raków rzecznych | słonina GF
DANIE GŁÓWNE 2: Rostbef z jałówki | foie gras | kalafior | sos ziemniaczany z borowikami
DESER: Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF
PETIT FOURS

pairing win

Polska – 160 zł
Najbardziej wyjątkowa Polska – 200 zł
Polska, Europa i Nowy Świat w najlepszym wydaniu – 270 zł

Wybierz lokalizację: