MENU A'LA CARTE

Poznaj nasze sezonowe menu, którego poszczególne punkty dyktują zmieniające się pory roku. Powstałe z szacunku do wysokiej jakości składników, we współpracy z lokalnymi dostawcami, inspirowane rodzimymi przepisami z najciekawszych kulinarnych regionów Polski. Zgodnie z naturalnym rytmem przyrody, nowe menu czeka na ciebie trzy razy w roku, wraz z początkiem wiosny, lata i na przełomie jesieni i zimy.

Wierzę, że dobra kuchnia zaczyna się od wysokiej jakości składników. Wszystkie produkty, po które sięgam pochodzą od dostawców poznanych podczas kulinarnej podróży po Polsce. To wspaniale móc inspirować się ich historiami i tradycjami.

Adam Adamczak, Szef Kuchni Concordia Taste.

MENU

PRZYSTAWKI

Pyra z gzikiem | twaróg z Krajkowa | babka ziemniaczana | kwaśna śmietana | rzodkiewka V
51
Tarta z pastą z bobu | marynowane pomidory | mix ziół
41
Pierogi z rakami z Jeziorowni | sos beurre blanc z kwiatów czarnego bzu | marynowane kwiaty czosnku niedźwiedziego
59
Befsztyk tatarski z pomidorami | polędwica wołowa | majonez pomidorowy | kwaśna śmietana | pomidor | wafle
65
Sery
79
Wędliny
79

ZUPY

Polewka z kurek | ziemniaki | zsiadło mleko | koperek
37
Rosół rumiany z perliczki | pierogi z perliczką | lubczyk | rumianek | szparagi | groszek cukrowy
39

SPECIAŁY

Kawior Antonius z jesiotra Siberian 5*/ Oscietra 6*, wytrawny gofr, kwaśna śmietana, ogórek marynowany w polskim ginie
270
350

DANIA GŁÓWNE

Pieczona kalarepa | kasza gryczana | brokuł | bób | majonez cytrynowy | szalotka | sos aioli V (możliwa opcja vegan)
75
Makaron z wołowiną i kurkami | ser Polskie złoto z Golęczewa | natka pietruszki | czosnek
68
Jesiotr | puree z bobu z bekonem i miętą | mizeria z kalarepy | sos z raków rzecznych | słonina
105
Steki wołowy | foie gras | flan z kalafiora | jarmuż | kurki | marynowany kalafior | sos truflowy
189
Perliczka z pistacjami | morele | kurki | szparagi | groszek cukrowy | jus z morelami
120

DESERY

Sernik z koziej rury | biała czekolada | kompot z rabarbaru i malin | oliwa z modrzewia | sorbet z rabarbaru V, GF
39
Wuzetka | śmietana z Krajkowa | wanilia | biała czekolada | lody z palonego masła V
37

KARTA WIN

Największa na świecie selekcja butelek z polskich winnic

Menu degustacyjne

dla tych, którzy chcą posmakować, degustować, próbować, a jednocześnie wybrać się w podróż po smakach polskich regionów.

MENU DZIECIĘCE

Dla najmłodszych przysmaki, które zawsze się sprawdzają. Menu dziecięce to dopasowana porcja i klasyki, które smakują! Sprawdź, co zaproponowaliśmy dla Twojego malucha!

Wybierz lokalizację: