Festiwal Wina POZnaj 2025 – święto polskiego winiarstwa w Concordia Taste
📍 Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3/1, Poznań
📆 31 maja – 1 czerwca 2025
Kolacja otwierająca Festiwal Wina POZnaj
📅 31 maja (sobota) – Kolacja Degustacyjna
SOLD OUT! BRAK WOLNYCH MIEJSC NA KOLACJĘ DEGUSTACYJNĄ
Wyjątkowy wieczór otwierający festiwal, podczas którego spotkają się pasjonaci smaku, dobrego designu i polskiego wina. Szykujemy prawdziwą ucztę z udziałem topowych szefów kuchni i wyjątkowych win z rodzimych winnic.
- Degustacyjna kolacja z pairingiem win
- Starannie skomponowane dania inspirowane kuchnią polską
- Unikalne doświadczenie kulinarne
Szefowie kuchni przygotowujący kolację:
- Adam Adamczak
- Jarek Paterka
- Dawid Łagowski
- Filip Cwojdziński
- Michał Doroszkiewicz
📅 1 czerwca (niedziela) – Dzień Targowy
Rodzinne święto wina i rzemiosła w plenerowej, letniej atmosferze – idealna okazja, by poznać smaki z całej Polski i wziąć udział w inspirujących spotkaniach.
- Degustacje win z najlepszych polskich winnic
- Prezentacje i rozmowy ze sceny merytorycznej
- Foodcourt z regionalną kuchnią
- Stoiska z winami, rzemiosłem, literaturą kulinarną
- Strefa chilloutu, muzyka na żywo
- Warsztaty, animacje i atrakcje dla dzieci
W trakcie Dnia Targowego swoje wina zaprezentują:
- Winnica Katarzyna
- Winnica Zielona
- Winnica Zodiak
- Winnica Kojder
- Winnica Silesian
- Winnica Smolis
- Winnica Aris
- Winnica Nadodrzańskie Wzgórza
- Winnica Miłosz
- Dom Charbielin
- Winnica Wieliczka
- Piwnice Antoniego
- Winnica Folwark Pszczew
- Winnica Braci Czart
- Białe Skały
Menu dostępne 1 czerwca:
ZUPA / SOUP
Chłodnik z pomidorów i czereśni | owczy ser | bazylia – 45 zł
PRZYSTAWKI / STARTERS
Frytki z serem polskie złoto | sos alioli | szczypiorek – 30 zł
DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES
Pulled pork | piklowany ogórek | jalapenio | grillowany boczek | czerwona cebula | ser cheddar – 65 zł
Panierowane szparagi | sos alioli | salsa verde – 55 zł
Smażone okonki | salsa verde | majonez cytrynowy | domowe frytki – 69 zł
DESER / DESSERT
Pieczony rabarbar | kruszonka | krem krówkowy | lody z palonego masła – 35 zł
W cenie biletu:
- Kieliszek degustacyjny
- 3 vouchery na wino
- Festiwalowy pin
- Wejście na Targi Rozmaitości
- Wstęp na afterparty w restauracji
🕒 Szybkie Degustacje – 1 czerwca
Ekskluzywne, kameralne spotkanie z winem i kuchnią w roli głównej – 45 minut, jedno wyjątkowe doświadczenie kulinarne i enologiczne.
- 1 sesja degustacyjna o godzinie 14:00
- 3 dania (fingerfood) + 3 dopasowane wina
- Prowadzenie: dwóch Szefów Kuchni i dwie winnice
Degustację o godz. 14:00 poprowadzą:
- Ernest Jagodziński (kuchnia azjatycka) – Winnica Dom Charbielin
- Dawid Wysocki (kuchnia polska) – Winnica Kojder
Cena: 150 zł
Kup bilet na szybką degustację🎫 Podsumowanie – Linki do biletów
Kupując bilet potwierdzasz zapoznanie się z Regulaminem Festiwalu i go akceptujesz.