MENU Degustacyjne

Wgryź się w kulinarną filozofię naszego szefa kuchni, Adama Adamczaka i sięgnij po menu degustacyjne, które odzwierciedla jego bezkompromisowe podejście do jakości produktu i pokazuje niezwykły kunszt w łączeniu smaków polskich regionów. Czekają na ciebie 3 zestawy degustacyjne, które zostały sparowane z kieliszkami wyselekcjonowanego przez sommeliera, Jacka Kulzę, wina z polskich winnic.

*Jeżeli chcesz skorzystać z menu degustacyjnego, poinformuj nas o tym przy dokonaniu rezerwacji stolika.

Menu serwujemy w godzinach 17:00-20:00.

Nie zrobiłaś_eś rezerwacji wcześniej? Zapytaj obsługę, co możemy przygotować dla Ciebie w tym momencie.

ZRÓB REZERWACJĘ

Tradycyjne dania w nowoczesnej i nietuzinkowej odsłonie. Zapach i smak rodzimego domu. Natura i to, czym obdarowuje nas o każdej porze roku. A to wszystko… prosto, z Polski.

Adam Adamczak, Szef Kuchni Concordia Taste.

n.1 (vege) 350 ZŁ

AMUSE BOUCHE: Szparag | czosnek niedźwiedzi
AMUSE BOUCHE: Bób | groszek cukrowy | mięta
AMUSE BOUCHE: Wafle | pomidor | ser z Golęczewa
PRZYSTAWKA: Twaróg z Krajkowa | ziemniak | kwaśna śmietana
ZUPA: Szparag | lubczyk | beszamel
INTERMEZZO: Rabarbar | akacja
DANIE GŁÓWNE: Kalarepa | kasza gryczana | brokuł | cytryna
DESER: W-Z | śmietana z Krajkowa | biała czekolada | lody z palonego masła
PETIT FOURS

n.2 390 zł

AMUSE BOUCHE: Szparag | czosnek niedźwiedzi
AMUSE BOUCHE: Wafle | pomidor | ser z Golęczewa
AMUSE BOUCHE: Bób | groszek cukrowy | mięta
PRZYSTAWKA: Twaróg z Krajkowa | ziemniak | kwaśna śmietana
PRZYSTAWKA 2: Befsztyk tatarski | kwaśna śmietana | pomidory
INTERMEZZO: Rabarbar | akacja
DANIE GŁÓWNE: Przepiórka | pietruszka | truskawka | wanilia
DESER: W-Z | śmietana z Krajkowa | biała czekolada | lody z palonego masła
PETIT FOURS

n.3 450 zł

AMUSE BOUCHE: Szparag | czosnek niedźwiedzi
AMUSE BOUCHE: Bób | groszek cukrowy | mięta
AMUSE BOUCHE: Wafle | pomidor | ser z Golęczewa
PRZYSTAWKA: Twaróg z Krajkowa | ziemniak | kwaśna śmietana
PRZYSTAWKA 2: Pstrąg | jabłko | modrzew | szparagi
PRZYSTAWKA 3: Befsztyk tatarski | kwaśna śmietana | pomidory
DANIE GŁÓWNE: Sandacz | babka ziemniaczana | dziki brokuł | sos staropolski
INTERMEZZO: Rabarbar | akacja
DANIE GŁÓWNE 2: Przepiórka | pietruszka | truskawka | wanilia
DESER: W-Z | śmietana z Krajkowa | biała czekolada | lody z palonego masła
PETIT FOURS

pairing win

Najbardziej wyjątkowa Polska – 240 zł
Polska, Europa i Nowy Świat w najlepszym wydaniu – 295 zł