Fan kuchni polskiej, który w Concordia Taste rozpoczął swoją przygodę z gotowaniem. W 2012 roku został zatrudniony na stanowisku kucharza i dzięki pracowitości oraz pasji już po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni. W kolejnych latach postanowił wyfrunąć z murów Concordia Taste, by zbierać doświadczenie w ramach innych gastronomicznych projektów. Historia zatoczyła jednak koło i Adam Adamczak ponownie szefuje w naszej restauracji, z tym samym zapałem i zaangażowaniem, ale nowymi inspiracjami i pomysłami.
Osiągnięcia
→ I miejsce w konkursie magazynu kulinarnego „Kuchnia”, kategoria: Kucharz odkrycie roku 2012.
→ Wyróżnienie w Przewodniku Gault&Millau Tour jako „Młody Talent” 2015.
→ Finalista czwartej edycji telewizyjnego programu Top Chef. → Tytuł „Szefa jutra” Gault &Millau Tour 2017 Regionu Wielkopolska, Ziemia Lubuska i Dolny Śląsk.
→ Nominacja do tytułu “The Best Chef Award 2017” (jako jedyny reprezentant Poznania i jeden z sześciu Polaków obecnych na liście TOP300 Szefów Kuchni z całego świata).
→ Członek Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Kulinarny Puchar Świata Luksemburg 2018.
→ Przez niespełna 5 lat, począwszy od 2015, właściciel i szef kuchni restauracji Oskoma w Poznaniu, w której serwował swoje autorskie menu. W polskiej edycji prestiżowego francuskiego przewodnika kulinarnego Gault&Millau 2019, restauracja Oskoma zdobyła trzy czapki.